Yenidoğan Bebek Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

yenidoğan bebek bakımı

Emzirme, alt temizliği, göbek bakımı, cilt bakımını kapsayan genel olarak bebek bakımı nasıl olur sorusu, yeni ebeveynlerin kendi kendilerine en çok yönelttiği soruların başında geliyor. Bu kadar çok soru ile karşılaşan ebeveynlerin bu süreçte strese girmesi ağır bir sorumluluk altında hissetmesi ve paniklemesi çok normaldir. Gelin bu dönemde aklınıza takılan soruları birlikte inceleyelim.  

Öncelikle bebeğiniz bu dönemde sık acıktığı için sık uyanacak, emdikten sonra tekrar uyuyacaktır. Bu nedenle bebeğinizin geceleri de sık uyanması beklenen bir durumdur. Ayrıca ebeveynler olarak sizlerin gece uykusu sık bölündüğü için düzensiz uyku sebebiyle yorgun ve stresli olmanız normaldir. Bu düzensiz uyku dönemi 3 ay devam edebilir. 

‘Sütüm yetiyor mu?’ sorusu ise bu dönemde birçok annenin kendine yönelttiği diğer bir sorudur. Hekim kontrolünde yürütülmesi gereken bu süreç, bebeğinizin gelişimi, boy ve kilosu takip edilerek gözlemlenebilir. 

Peki bebeğiniz için bebek şampuanı, pişik kremi, deterjan, yumuşatıcı gibi banyo ve temizlik ürünlerini tercih ederken nelere dikkat etmelisiniz? Öncelikle bebeklerin cilt gelişimi doğduktan sonra bir süre daha devam edebilir.  Ciltlerinin çok hassas olduğu bu dönemde tercih edilecek bebek bakım ürünlerinin içeriğinin de hassas, bebeğinizin cilt pH’ı ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. İçeriğinde alerjen, paraben bulundurmayan temizleme ürünleri kullandığınızdan emin olun.

Son olarak bebeğinizin size dokunmaya sizin kokunuza ve sesinize ihtiyacı olduğunu unutmayın