Etken Maddeler:
Meyve asitleri: Malik asit, asetik asit, quinik asit.
Askorbik asit (Vitamin C): 0.2-1.4%
Flavonoidler: Kamferol, isoramnetin, kersetin, tri ve tetra glikozitler.
Karetenoidler: Beta ve gama karoten, likopen
Yağlar (tohumda %12): Oleik asit, isolinol asit, linoleik asit, stearik asit. [4].
Etkisi ve Kullanım alanları:
Kır iğdesi yağı yara iyileşmesini hızlandırır. Derinin maruz kaldığı ışınlar nedeniyle gördüğü zararı iyileştirici etkidedir. Ciltteki çatlamalarda etkilidir.Ultraviyole ışınlara karşı deriyi korucu etkidedir. Güneşten korucudur. Ciltteki kızarıklıkları giderir. Kır iğdesi yağı önemli bir Omega–7 kaynağıdır. Omega–7 (Palmitoleic acid) özellikle cilt yapısı için faydalıdır.