Anason

Latince Adı: Pimpinella anisum

Anason

Etken Maddeler:

Meyveler % 2-3 oranında uçucu yag içermektedir. trans-anetol, kavikol, metil esteri östragol, cis-anetol, anisaldehit, psödoizoöjenil-2metilbutirat, seskiterpen ve monoterpen hidrokarbonlar , kumarin, flavonit glikozitler bulunur.

 Topikal Kullanım Alanları:

  • Anti-inflamatuvar etkilidir.
  • İçeriğindeki transanetol ile antioksidan etkilidir.
  • Gram negatif ve Gram pozitif bakteriler ile mayalara karşı yüksek antimikrobiyal etki gösterir.
  • Mantarlara karşı etkilidir. Antimikotik.
  • Kas gevşetici, antispazmodik. Düz kas kasılmalarında etkilidir.
  • Malarya, sarı humma, ensefalit gibi ciddi sağlık problemlerine neden olan ve bazı hastalıkların vektörleri olarak tespit edilen sivrisineklere karşı etkilidir. İnsektisit (böcek öldürücü) etkilidir.