Bebeklerin Ağlamasına Neden Olan 5 Sebep

bebekler neden ağlar

Bebeklerin ağlamasının için pek çok sebebi vardır. Bunlar gayet doğal bir döngüdür ve onun için iletişim yöntemidir. İhtiyaçları giderildiğinde, huzurlu hissettiğinde sorun kalmayacaktır. Önemli olan bebeğinize sevgi ve ilgiyle yaklaşmanız ve onda güven duygusunun temellerini sağlam atmanızdır. Bebekler neden sürekli ağlar sorusunun en çok karşılaşılan 5 yanıtı;

  1. Acıkması
  2. Korkması
  3. Uykusunun Gelmesi
  4. Uzun süre bez değişikliği yapılmaz ise bundan rahatsızlık duyması
  5. Hastalanması (ağrı, acı hissetmesi)

Bebek ağladığında ilk tahlilde sebebini anlamaya çalışmak, onu sakinleştirmek ve ihtiyacını karşılamak gerekir. Her bebeğin sakinleşme yöntemi ve süresi farklıdır. Bu zamanla keşfedilecektir. Gece bebek ağlaması da aynı şekilde normaldir. Yeni doğan bir bebeğin gece gündüz ayrımı yapması mümkün değildir. Dolayısıyla sık aralıklarla uyanması ve karnını doyurması gerekir. Gece uykusu için doğru ortamın sağlanması da diğer bir etkendir. Bebeklerin bu dönemde ışığa ve sese daha duyarlı olmaları nedeni ile uygun ortamın sağlanmaması halinde ağlayarak uyanmaları normal bir tepkidir. 

Altıncı aya kadar bebeğin uyku düzenine müdahale etmek gerekmez, kesintisiz bir gece uykusu ya da uyku düzeni beklenemez. Bu gibi dengesizlikler yaşanması bir probleme işaret değildir. Yaş ilerledikçe ihtiyacı olan uykuyu alması için bir düzen, ebeveynlerin tarafından oluşturulması gerekmektedir. Bu süreçte ebeveynlere düşen sorumluluk bebeğin ihtiyaçlarına cevap vermek sabır ve sevgi ile yaklaşmaktır. Yeni bir dönem, beraberinde yeni sorumluluklar, ebeveynlerin psikolojik ve ruhsal olarak zorlanmasına neden olabilir. Bu dönem elbette zamanla yoluna girecek bir geçiş dönemidir.