Bebek Gelişimini Destekleyici Oyunlar

Bebeklerin hızlı gelişimi için oynanacak oyunların seçimi son derece önemli ve yönlendiriciidr.

bebek oyunları

Bebek gelişiminde zeka oyunlarının yeri çok önemlidir. Bebeğiniz ile oynayacağınız oyunlar, onların gelişiminde büyük rol oynaması haricinde bağlarınızı kuvvetlendirmek için de önemlidir. Oynanan oyunlar ile yapılan aktivitelerin içeriği sosyal ve fiziksel gelişimin en önemli unsurlarıdır.

İlk aylarda geçirilen her vakit bebeğinizle daha güçlü iletişim ve duygusal bağ inşa edecektir. Onunla konuşmalı, şarkı söylemeli, masaj yapmalı, anlamsız da olsa çıkardığı sesleri anlamaya çalışmalı ve bunu ona göstermelisiniz. 

Oyunları Çeşitlendirmek

Oyunlara tek yönlü bakmamak gerekir, gelişim sürecinde fiziksel çabalar da bebeğiniz için çok önemlidir. Bebeklik dönemi beyin gelişiminin hızlı bir şekilde gerçekleştiği dönem olduğu için, televizyon, bilgisayar gibi elektronik ekranlar hayal dünyasının kısıtlanmasına ve tembelleşmesine neden olabilir. Bu yüzden, o an susmasını sağlamak için açtığınız bir elektronik ekran, ileriye dönük pek çok soruna neden olabilir.  

Peki bebeklik döneminde neler yapılabilir? Gelişimin hızlı olduğu bu dönemde renkli manzara fotoğrafları gösterilebilir, özellikle klasik müzik dinletilebilir, yaşına uygun hafıza kartları ile oyunlar oynanabilir.

Ayrıca bu dönemde bebeğinizle göz teması kurmaya da özen göstermelisiniz. Bebeğinizin mimiklerinizi, yüz hatlarınızı incelemesine izin verin. Göz teması sayesinde güçlendireceğiniz güven bağlarını unutmayın. Dünyayı henüz keşfetmeye çalışan bebeğinizin sesleri, renkleri, duyguları, cisimleri tanıması için her fırsatta sevgi, sabır ve gelişimini destekleyici oyunlar ile yaklaşmanız dileğiyle.