7 Maddede Bebeklerde Beslenme Nasıl Olmalıdır? 

bebeklerde beslenme nasıl olmalıdır

1- Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir. Hastalanması halinde bile hekime danışmadan farklı bir besin verilmemelidir. 

2- Özellikle doğumdan sonra salgılanan ilk anne sütünün bebeğe verilmesi büyük önem arz eder. Bu nedenle doğumun ardından ilk 30 dakikada içerisinde bebeğin emzirilmesine özen gösterilmelidir. 

3- Bebeklerde gece beslenmesi dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bebekler sık sık acıktıkları için tüm gece uyuyamazlar ve geceleri de beslenmeleri gerekir. 

4- 6 aylık bebeklerde beslenme, ek gıda dönemine geçiş demektir. Bebek anne sütünün haricinde diğer besinler ile tanışmaya başlar. Ancak bu dönemde ana besin kaynağının hala anne sütü olduğu unutulmamalıdır. 

5-Ek gıdaya geçiş döneminde bebek ilk verilen ek gıdayı kabul etmeyebilir, bu durumda bebek zorlanmamalı bir hafta, on gün beklenmeli ve tekrar denenmelidir.

6- Ek gıdaya geçiş döneminde aynı gün içerisinde sadece bir besin ilk kez ve küçük porsiyonlarda verilmelidir. Böylece besin alerjisi var ise hangi besine karşı alerjisi olduğu anlaşılabilir.  

7- 1 Yaşından önce çilek, bal gibi alerji riski yüksek besinler ile sucuk, salam gibi besinlerin verilmesi önerilmez.