Bebeklerde Cilt Kuruluğu

Bebeklerde cilt kuruluğu ve kızarıklık neden oluşur, bu sorunlara karşı neler yapılabilir, kısaca açıklayalım.

bebek cilt kuruluğu

Bebeklerde Cilt Kuruluğu ve Kızarıklık

Bebeklerin ciltleri bizlere nazaran daha hassas ve narin bir yapıda olduğu için yeni doğan bebeklerde zaman zaman cilt kuruluğu ve kızarıklıklar oluşabilmektedir.

Anne karnındayken özel olarak korunan bebeklerin cildi, doğum sonrasında alışık olmadığı bir ortama giriş yaptığı için, cildi bu olaya farklı reaksiyonlar gösterebilir. Bebeğin cildinin bu yeni karşılaştığı dış ortama alışabilmesi adına bu süreçte onu en iyi şekilde korumak ve ilgilenmek gerekir.

Bebeklerde Oluşabilecek Geçici Cilt Sorunları

Her açıdan henüz çok savunmasız olan yeni doğan bebeklerin cilt bakımı için dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmaktadır. Pişik oluşması gibi ciltte beklenmedik reaksiyonlar görülebilen bebeklerin hassas ciltleri için geçici olarak adlandırdığımız cilt sorunları ise şu şekildedir;

  • Cilt kuruluğu
  • İsilik
  • Konak
  • Pişik

 

Yeni ortama alışma sürecinde ortaya çıkabilecek olan bu cilt sorunlarının çoğu müdahale gerektirmeden, zaman içerisinde kendi kendine de geçebilecek geçici cilt sorunları olarak bilinmektedir.

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Nasıl Giderilir?

  • Hava sıcaklığı bebeklerde oluşan cilt kuruluğunun temel sebeplerinden bir tanesidir. Özellikle çok soğuk hava içeren ortamlarda cilt kuruluğuna daha sık rastlanır.
  • Her gün banyo yaptırmak, yeni doğmuş bebeğinizin cildinin kurumasına sebebiyet verebilir. Mümkün olduğunca gün aşırı banyo yaptırılmasına, banyo esnasında ise bebekler için özel olarak üretilmiş ürünlerin kullanılmasına özen gösterilmelidir ve banyo süresi mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
  • Banyo sonrasında oldukça nazik şekilde, tampon yapar gibi kurulamaya özen gösterilmelidir.
  • Kendi cildimiz gibi bebeklerin cildinin de neme ihtiyacı vardır. Bebek cildinin düzenli olarak nemlendirilmesi ve cilt bariyerinin desteklenmesi gerekmektedir. Bu durum cilt kuruluğunun önüne geçilmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Bebekler için özel olarak geliştirilen Biobaby cilt ürünleri ile bebeğinizin vücudunu düzenli olarak nemli tutabilirsiniz.