Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer?

Bebeklerde pişik sorunu neden olur, pişik nasıl geçer hemen blog yazımızda öğrenebilirsiniz.

bebeklerde pişik

Anneler, bebeklerini her zaman korumak ve onları rahatsız eden hislerden kurtarmak isterler. Bebeklerinin sağlıklarına her zaman dikkat ederler, onlar için en iyi besinleri ve bakım ürünlerini seçerler. Bebekleri huzursuz eden, huysuz ve mutsuz olmalarına neden olan problemlerden bir tanesi de pişik problemidir. Bebeklerde pişik ebeveynlerin sık sık karşılaştığı sorunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkar.

Pişik her yaşta ortaya çıkan bir cilt problemidir. Fakat bebeklerde pişik daha sık rastlanılan bir cilt problemidir. Bebeklerde pişik oluşmasına neden olan birçok unsur vardır. Özellikle ucuz, sağlıksız ve kalitesiz bebek ürünlerinin kullanılması sonrasında bebeklerde pişik oluşabilmektedir. Bebek bezlerinin cildi kapatmasıyla birlikte cilt uzun süre neme maruz kalır. Zaten hassas olan bebek cildi tahriş olur. Bu nedenden dolayı anneler, bebeklerinin altını sık sık kontrol etmeli, hava almasını sağlamalı ve tahrişi önlemek için gerekli önlemleri almalıdır. Tüm bunların yanında bebeklerde kullanılan sert ve sağlıksız sabunlar, ek gıda dönemine başlangıç, mantar veya bakteri enfeksiyonu, çok sık dışkı yapmak ve alt değiştirmenin özensiz yapılması da pişiği tetikleyen diğer unsurlar arasında yer alır.

Eğer pişik sorununun önüne geçmek istiyorsanız bebeğinizin altını her açtığınızda en az 15 dakika bekletebilir ve cildin hava almasını sağlayabilirsiniz. Bez seçerken de bebeğinizin yaş ve kilo gibi özelliklerine dikkat ederek bez seçimi yapmalısınız. Kimyasal içerikli ıslak mendillerin kullanılması da pişik riskini artıran diğer unsurlar arasında gösterilebilir. Eğer pişik oluştuysa pişik kremi pişiğin geçmesi için kullanılabilecek en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bu dönemde pişik kremini seçerken de dikkatli olmalısınız. İçerisinde paraben gibi zararlı kimyasallar bulundurmayan, hassas bir yapıya sahip bebeğinizin cildi ile uyumlu formülasyonlara sahip pişik kremlerini tercih etmelisiniz.