Bebek Banyosu Nasıl Yapılır?

Bebek banyosu nasıl yapılır, bebek banyosunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, detaylar blog yazımızda!

bebek banyosu nasıl yapılır

Banyo yapmak her insanın ve çoğu canlının hayatını sağlıklı şekilde ilerletebilmesi için önemli bir unsur olarak karşımıza çıkar. Yetişkin bireylerde olduğu gibi, bebeklerde de banyo yapmak sağlıklıdır. Fakat yetişkin bir insanın banyo yapma şekli ile bebeğin banyo yapma şekli aynı değildir. Bu sebeple burada karşımıza bebeklere banyo nasıl yaptırılır sorusu çıkıyor. Bebek banyosu nasıl yapılır birlikte öğrenelim.

Bebek Banyosunda Hangi Malzemeler Kullanılmalıdır?

Bebeklerin ciltleri hassastır. O yüzden yetişkinlerde kullanılan sabunların bebeklerde kullanılması tahrişe yol açabileceği için uzmanlar tarafından tavsiye edilmez. Bebeklerin özellikle ilk haftalarında yaptıkları banyoda sabun kullanılmaması gerekir. İlk bir ayın ardından ise bebekler için özel üretilmiş sabunlar kullanılabilir. Sıcak aylarda günaşırı banyo bebeklere yaptırılabilir. Bebek banyosu konusunda en önemli ayrıntı, kesinlikle alerjik olmayan ürünlerin kullanılmasıdır. Küvet banyosu ilk aşamalarda bebekler için tavsiye edilen banyo yöntemidir. Bu yöntem şu şekilde ilerler; ellerinizi yıkayın ve gerekli malzemeleri hazırlayın.

Bebek Banyosu Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Banyo küvetinin veya plastik leğenin altına havlu veya köpük yastık yerleştirin. Banyo suyunu hazırlayın ve küvete ılık su koyun. Bebeği küvete yerleştirin. Bebek yerleştirilirken bir kol başının altından geçirin, koltuk altından sıkıca kavrayın, diğer elle iki bacağının altından tutun. Bebeğin vücudunun alt kısmı, sonra tüm vücudunu suya sokun. Önce yüzünü yıkayın. Bebeği omuzlarının altından tutularak kaldırın, başını geriye düşürerek boyun kıvrımlarını yıkayın. Ilık ve temiz suyla ıslatılan pamuklu bez veya süngeri sabunlayın.

Öncelikle sizden uzak taraftan başlayarak vücudunu yukarıdan aşağıya doğru yıkayın. En son bebeğin bez bölgesini önden arkaya doğru yıkayın ve iyice durulayın. Bebeği dikkatlice küvetten çıkarıp havluya sarın. Banyo sonrası saçları ve tüm vücudu, koltuk altları, kasıklar, boyun ve kulak arkası gibi kıvrım yerlerine dikkat ederek, cildi zedelemeden iyice kurulayın ve ardından bebeği giydirin. Tırnak bakımına özen gösterin, uzamış tırnaklarla kendisine zarar verebilir. Bu adımların dikkatle takip edilmesi, bebeğin sağlıklı ve güvenli bir şekilde banyo yapabilmesi için oldukça önemlidir. Aksi durumlarda doktora başvurmanız ve tavsiyelerini almanız iyi olacaktır.